Japan 2020. Het hedendaagse Japan.

Lezing. Uitgesteld.
Diverse locaties.

In verband met de coronacrisis en de maatregelen van de Rijksoverheid zijn deze lezingen uitgesteld. Meer informatie via de Vrije Academie.

Japan was regelmatig in het nieuws afgelopen jaar: een nieuwe keizer; het hervatten van de commerciële walvisvaart; een nieuwe immigratiewet, handelsconflicten en gevoeligheden tussen Japan en Zuid-Korea, vernietigende tyfoons en meer.

Ook in 2020 zal Japan weer volop in de aandacht zijn met de Olympische Spelen in Tokyo in het vooruitzicht. Hoog tijd om nader kennis te maken met het moderne Japan!

In deze lezing zal Inge het hedendaagse Japan belichten en de grote thema’s en uitdagingen die de binnenlandse en buitenlandse politiek bepalen. Aan bod komen onderwerpen als vergrijzing en bevolkingskrimp, immigratie, klimaat en kernenergie na Fukushima, de politiek van premier Abe. Maar ook Japans relatie met China, de Korea’s en de Verenigde Staten zal niet ontbreken. De Tweede Wereldoorlog is nooit ver weg in deze discussies, ook niet in de kunstwereld, zoals een censuurschandaal op de Aichi Triënnale recentelijk aantoonde.

Praktische informatie

Organisatie
De Vrije Academie
Data
Uitgesteld
Duur 1 uur
Meer info & aanmelden Via de Vrije Academie

 

In de shop: Japan in 101 vragen. Een onmisbaar naslagwerk voor reizigers en vakantiegangers, voor mensen die zakendoen met Japan en alle anderen die nieuwsgierig zijn naar het land van de rijzende zon.

Afbeelding: Twee oudere dames frituren esdoornbladeren, een snack voor de hordes toeristen bij Minoo Park, Osaka. Foto: YP