Japans boeddhisme

Op voorraad
In dit boek beschrijft Henny van der Veere de rol van boeddhistische tradities en diensten binnen de geseculariseerde Japanse maatschappij.

In dit boek beschrijft Van der Veere de rol van boeddhistische tradities en diensten binnen de geseculariseerde Japanse maatschappij. Hij laat de lezer het gevarieerde landschap aan culten en rituelen zien dat kenmerkend is voor het Japanse boeddhisme, maar beschrijft ook wat boeddhisme betekent voor Japanners.

Religie, geloof en religieus handelen in het hedendaagse Japan brengt de westerse bezoeker vaak in verwarring. Desgevraagd zullen veel Japanners zeggen dat ze niet-religieus zijn, maar tegelijkertijd gaan ze naar tempels, dragen ze kistjes met godheden door de straten en volgen ze een rituele kalender met traditionele gebruiken.

Henny van der Veere is opgeleid als priester in de Shinzon-School en heeft een brevet als officieel erkend pelgrimsleider in Japan. Ook is hij als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van Japan en boeddhisme verbonden aan de Universiteit Leiden.

Auteur Henny van der Veere
Uitgever Amsterdam University Press
Taal Nederlands
Jaar van uitgave 2016
Afmetingen 13,5 x 21 cm
Kenmerken Paperback, 257 pagina’s, zwartwit illustraties
ISBN 9789403162003