Terug naar Japan. Verslag van een ontdekkingsreis.

€22,50
Op voorraad
Anne wil met de frisse blik van een ontdekkingsreiziger ervaren hoe dicht zij bij haar geliefde Japan kan komen. Ze slaat haar tent op in een tempel, logeert in een kerk, slaapt achter een grafheuvel en ervaart dat wabi sabi verzoening is met imperfectie.

Anne Sey, japanoloog, is vele malen in Japan geweest. En toch, de eerste ontdekkingen door westerlingen van dit eilandenrijk meer dan vier eeuwen geleden – niet meer in te halen. Hopeloos te laat. Dat gevoel blijft knagen. Alsnog wil zij een voet tussen de deur van de tijd krijgen. Met de frisse blik van een ontdekkingsreiziger ervaren hoe dicht zij bij haar geliefde Japan kan komen. Het oude Japan, toen daar de eerste westerlingen aan wal stapten.

Terug naar dat Japan. Deze keer maakt zij de reis op de fiets, een bijna duizend kilometer lange tocht. Zij slaat haar tent op in een tempel, logeert in een kerk, slaapt achter een grafheuvel en ervaart dat wabi sabi verzoening is met imperfectie. Ze komt terecht in een nuffig huwelijkspaleis, wordt uitgezwaaid door ontelbare inktvissen, slaat op de grote bronzen bel van een kasteel en beleeft de oneindige pijn van de boeddhistische hel en de levensverlengende krachten van bronwater. Kortom, een avontuurlijke reis door het Japan van nu, dat eigenlijk niet zoveel anders is dan het oude. Japan – nog steeds het meest interessante land van de wereld.

Over de auteur
Anne Sey studeerde Japankunde in Berlijn en aan de Tōkai-Universiteit in Japan. Na haar promotie in de bedrijfskunde werkte zij aan diverse universiteiten in Nederland als docent en onderzoeker en bij de Nationale Politie als strategisch adviseur. Tegenwoordig is zij keramist en maakt werk geïnspireerd door Japanse vormgeving.

Interview
"Japan werd mijn venster op de wereld, naar schoonheid, blijheid, kunst en cultuur. Ik benader dat allemaal via Japan. Dat betekent niet dat het elders niet bestaat, maar ik vond en vind het vooral daar."

Lees een uitgebreid interview met Anne Sey op Katern Japan.

Auteur Anne Sey
Uitgever Uitgeverij Aspekt
Taal Nederlands  
Jaar van uitgave 2021
Afmetingen 15 x 23 cm
Kenmerken Softcover, 300 pagina's, enkele illustraties (in zwart-wit)
ISBN 9789464240000