Buurtsupermens

€20,00
Op voorraad
Buurtsupermens is een hartverwarmend, tikje nerdy en bevreemdend verhaal over een onvergetelijke outsider die zich afvraagt waarom normaal zo normaal is. En wat er eigenlijk zo abnormaal is aan abnormaal.

Met veel humor en een scherpe pen bevraagt Murata de alomtegenwoordige druk om te conformeren – in een wereld vol ingewikkelde sociale conventies en vakjesdenkers.

De 36-jarige Keiko Furukura heeft al haar halve leven een uitzichtloos baantje als medewerkster van een Japanse buurtsupermarkt – en is daar volkomen tevreden mee. Van de mensen om haar heen begrijpt ze maar weinig, maar gelukkig heeft ze haar werk. Dáár heeft ze een functie, een handleiding om te volgen, klanten en collega’s om in hun gedrag, kledingstijl en manier van praten te kopiëren, en komt ze tot leven. Hoewel Keiko zelf geen vuiltje aan de lucht ziet en dag in dag uit klanten verwelkomt, dagspecials aanvult en nieuwe managers ziet komen en gaan, oefenen haar familie en collega’s steeds meer druk op haar uit om toch vooral snel een man te vinden en een échte carrière na te jagen – met alle gevolgen van dien.

Bevreemdende, humoristische en confronterende Japanse roman over de normen die we anderen opleggen. Zin Magazine

Auteur
Sayaka Murata
Vertaler
Luk van Haute
Uitgever Nijgh & Van Ditmar
Taal Nederlands
Jaar van uitgave 2019
Afmetingen 13,6 x 21,6 cm
Kenmerken Paperback, 143 pagina's
ISBN 9789038806631