Over ons

Boekhandel & Uitgeverij

Yoyogi Park in een online boekhandel en uitgeverij uit het midden van het land, gespecialiseerd in Japan. 

We verkopen boeken over Japanse cultuur, kunst en geschiedenis. Zowel nieuw, antiquarisch als tweedehands. U vindt onze boeken in deze online boekwinkel. We zijn zo nu en dan ook met een ‘pop-up bookshop’ op evenementen te vinden.

Yoyogi Park geeft ook boeken uit. Ons eerste boek is Japan in 101 vragen.

Lezingen & Evenementen

Daarnaast organiseren we lezingen over Japan, rondleidingen, evenementen en cursussen. Yoyogi Park is ook in opdracht beschikbaar voor presentaties. Inge Klompmakers is een ervaren spreekster die het leuk vindt u kennis te laten maken met de bijzondere en fascinerende kunstvormen van Japan, altijd met rijk geïllustreerde presentaties. Een paar keer per jaar geeft Inge een achtdelige cursus Japanse kunst en geschiedenis in samenwerking met De Vrije Academie. Bekijk onze actuele evenementen in het Magazine.

Onderwerpen voor lezingen:
 • Geisha│Geisha 
 • Hollanders in de Japanse kunst │ The Dutch in Japanese art
 • Mount Fuji in de Japanse kunst │Mount Fuji in Japanese art
 • Japanse affiches│Japanese posters [2020]
 • Geschiedenis van de Japanse prentkunst│ History of Japanese prints
 • Kyoto: geschiedenis van een stad en haar kunst │ Kyoto: history of a city and her art
 • Moderne Japanse prentkunst│Moderne Japanese prints
 • Moderne Japanse schilderkunst 1860-1950│Modern Japanese painting 1860-1950
 • Na-oorlogse en contemporaine kunst van Japan │ Postwar and contemporary Japanese art
 • Tokyo: geschiedenis van een stad en haar kunst │ Tokyo: history of a city and her art
 • Van Gogh en Japan│ Van Gogh and Japan

Over Inge Klompmakers

Yoyogi Park is een initiatief van Inge Klompmakers. Inge is al 25 jaar professioneel werkzaam in het internationale Japanse kunstveld. Ze begon haar carrière eind jaren negentig in de kunsthandel en werkte als Japanspecialist voor de kunstgaleries Kadotakai Oriental Art (Den Haag) en Scholten Japanese Art (New York, European representative) en voor Sotheby’s Amsterdam. Van 2006-2022 werkte Inge als uitgever voor de wetenschappelijke uitgeverij Brill, waar zij verantwoordelijk was voor de vakgebieden Japan- en Korea-studies en in het bijzonder voor publicaties over Japanse kunst (incl. de imprint Hotei Publishing). Sinds de zomer van 2022 is Inge actief als uitgever Japan en Azië studies voor Amsterdam University Press. Als uitgever en ondernemer staat Inge midden in de Japanse kunstwereld en heeft ze dagelijks contact met gepassioneerde verzamelaars, conservatoren, onderzoekers en kunsthandelaren. Inge heeft tal van boeken uitgegeven in samenwerking met musea in Europa en de Verenigde Staten.

Sinds 2014 organiseert Inge onder de naam Yoyogi Park ook lezingen en evenementen over Japanse kunst, cultuur en geschiedenis voor een algemeen en breed publiek. In opdracht van de Vrije Academie en Labrys Reizen stelde Inge in 2018 een tweeweekse kunstreis naar Japan samen en begeleidde deze reis. In 2019 heeft ze de activiteiten van Yoyogi Park uitgebreid met een uitgeverij en boekhandel, in samenwerking met Henri Spijkerboer.

Inge Klompmakers shinkansen Japan

Inge is de auteur van: