Japan in 101 vragen

Op voorraad
Een onmisbaar naslagwerk voor reizigers en vakantiegangers, voor mensen die zakendoen met Japan en alle anderen die nieuwsgierig zijn naar het land van de rijzende zon.

Het eerste boek van Uitgeverij Yoyogi Park!

Japan. Economische supermacht en spirituele en culturele inspiratiebron voor velen. Maar hoe goed kennen we dit land en zijn inwoners eigenlijk? Japan roept veel vragen op. Is er bijvoorbeeld armoede? Mogen vrouwen op de keizerlijke troon? Zijn Japanners milieubewust? Wat gebeurde precies in Fukushima? Hoeveel buitenlanders wonen er in Japan? Wat maakt Cool Japan zo cool en waarom houden Japanners van robots?

Japan in 101 vragen laat u uitvoerig kennismaken met dit bijzondere land en gaat verder dan de clichés die we vaak in de media zien. De auteurs Judith Stalpers en Florian Coulmas hebben meer dan 20 jaar in Japan gewoond. Op toegankelijke wijze bespreken ze de Japanse geschiedenis, politiek, economie en religie, maar ook maatschappij, gezinsleven, sport en de populaire cultuur.

OVER DE AUTEURS

Judith Stalpers is freelancejournalist. Tijdens haar 20-jarig verblijf in Japan schreef ze voor Nederlandse media: een nationale persdienst, opinieweekbladen en een ingenieursblad. Nu schrijft ze met name over technologie, scheepvaart en infrastructuur. Samen met Florian Coulmas schreef ze ook Fukushima: Vom Erdbeben zur atomaren Katastrophe (2011).

Florian Coulmas is hoogleraar aan het Oost-Azië Instituut van de Universiteit Duisburg-Essen. Tussen 2004 en 2014 was hij directeur van het Deutsches Institut für Japanstudien in Tokio. Als socioloog, taalwetenschapper en Japandeskundige schrijft hij over Japan, schriftsystemen en taalsociologie, onder andere ook voor de Neue Zürcher Zeitung. Hij publiceerde veel boeken, waaronder Die Kultur Japans (4e editie 2019), Tokio (2014) en Guardian of Languages (2016).

Auteurs Judith Stalpers & Florian Coulmas
Uitgever Yoyogi Park
Jaar van uitgave 2019
Afmetingen 17 x 23 cm
Kenmerken Paperback, 176 pagina's, zwart-wit illustraties
ISBN 9789090318592