Keizers en Shōgun. Een geschiedenis van Japan tot 1868.

€15,99
Op voorraad
Deze beknopte inleiding in de Japanse geschiedenis gaat over de verwevenheid met de Oost-Aziatische cultuur, het uitgesproken aristocratische karakter van de maatschappij en de uitzonderlijke relatie tussen keizer en shōgun.

Tot het einde van de negentiende eeuw was Japan een klein, afgelegen eilandenrijk in de luwte van het Aziatische vasteland waarvoor niemand veel belangstelling had en waarvan men in de rest van de wereld niets of weinig wist. Het feit dat Japan nu een belangrijke rol op het wereldtoneel speelt, maakt dat de Japanse geschiedenis voor ons belangrijk is geworden.

In de periode die dit boek behandelt (300 v.C.-1868) is de basis gelegd voor Japans huidige ontwikkeling. De verwevenheid met de Oost-Aziatische cultuur, het uitgesproken aristocratische karakter van de maatschappij en de uitzonderlijke relatie tussen keizer en shōgun (opperbevelhebber), zijn onderwerp van deze beknopte inleiding in de Japanse geschiedenis. Wim Boot richt zich op het klassieke thema: wie had de macht, waar en wanneer?

Auteur W.J. Boot
Uitgever Amsterdam University Press
Taal Nederlands
Jaar van uitgave 2015
Afmetingen 21 x 14,8 cm
Kenmerken Paperback, 128 pagina's, zwartwit illustraties
ISBN 9789462980297