Geen zee te hoog. Japan en de Japanners in de 21ste eeuw.Japan en de Japanners in de 21ste eeuw.

€22,50
Op voorraad
Paul Muys biedt een inkijkje in de Japanse samenleving, hij schrijft over acute problemen (die ook de onze zijn), hun gevolgen én de oplossingen, of juist het uitblijven daarvan.

Geen zee te hoog is een poging om de vreemde, soms moeilijk te vatten Japanse samenleving te begrijpen. Al was het maar vanwege de manier waarop het zijn problemen te lijf gaat. Waarom blijft de Japanse regering zo vasthouden aan kernenergie? Waarom blijven Japanners op walvissen jagen? En steenkool invoeren? Hoe komt het dat er zovelen, de zogeheten herbivoren of graseters, seks afwijzen? Waarom gaan Japanners zelden of nooit in staking, al lijkt daar alle reden toe? Hoe democratisch is een land waar één partij decennialang bijna onafgebroken aan de macht is? Waarom blijven de Japanners gekant tegen immigratie, ondanks een schreeuwend tekort aan personeel? Waarom zijn de Japanners zo dol op robots?

Paul Muys (1945) is voormalig anker en reportagemaker voor Panorama (BRT). Hij bereist Azië, schrijft over China (De gebroken rijstkom: het testament van Deng Xiaoping) en nu ook over Japan.

Auteur Paul Muys
Uitgever Uitgeverij Vrijdag
Taal Nederlands  
Jaar van uitgave 2020
Afmetingen 15 x 23 cm
Kenmerken Softcover, 293 pagina's, met enkele illustraties
ISBN 9789460018640