Tokyo Artrip neemt je mee op pad door de stad

Tokyo Artrip zijn handzame boekjes die je door Tokyo gidsen. Telkens aan de hand van een ander thema. Zo ontdek je bijzondere plaatsen, uitgekozen door kunst-, cultuur- en designliefhebbers.

De boekjes zijn rijk geïllustreerd en prima te gebruiken als reisgids. Openingstijden en de dichtstbijzijnde metro worden vermeld bij de verschillende locaties. Maar door de inspirerende fotografie en de informatieve teksten zijn ze ook geschikt voor thuisblijvers en plannenmakers. En goed om te weten: de tekst is zowel in het Engels als Japans.

Op dit moment hebben we de volgende delen van de Tokyo Artrip serie op voorraad:

Tokyo Artrip boeken

Shinto Shrines And Buddhist Temples

In deze gids over schrijnen en tempels nemen vier kenners je mee door de stad. Ze introduceren de wereld van heiligdommen en tempels vanuit verschillende perspectieven. Van de architectuur en het tuinontwerp, tot de Japanse kunst en de boeddhistische beelden die ermee geassocieerd worden.

Bekijk Shinto Shrines And Buddhist Temples in de shop

Japanese Green Tea

Japanse groene thee (nihoncha) staat centraal in deze pocket. Het boekje neemt je mee naar een verscheidenheid aan aangename en authentieke nihoncha-spots in Tokyo. De wereld van groene thee is erg breed: van de klassieke thee-ceremonie, een ijsthee in een plastic beker, tot Macha-barista's... thee drinken in Tokyo is hoe dan ook een belevenis.

Bekijk Japanese Green Tea in de shop

Architecture

Een architectuurhistoricus, twee stadsgidsen, een architect en designer, en een interieurarchitect laten je de stad zien. Elk stelt de beste manier voor om een ​​unieke dwarsdoorsnede van de fascinerende architectonische diversiteit van Tokyo te bezoeken. Historisch, traditioneel Japans, westers, of hypermodern, je komt het allemaal tegen... op straat en dus ook in dit boekje.

Bekijk Architecture in de shop

Wagashi

Dit deel gaat over wagashi, traditionele Japanse zoetigheden, meestal gemaakt van plantaardige ingrediënten en vaak geserveerd met groene thee. Veel van deze lekkernijen komen aan bod, inclusief de ateliers waar ze worden gemaakt en de shops waar je ze kopen (en proeven) kunt.

Bekijk Wagashi in de shop